Producten

Videoloket ondersteunt overheden in de volle breedte bij het efficiënt inzetten van video in de communicatie. Want video kan veel bijdragen aan verheldering van producten, regelgeving en informatie.  

Met video worden ook mensen bereikt die problemen hebben met het verwerken van tekst. Anderhalf miljoen Nederlanders boven de zestien jaar hebben grote moeite met lezen en schrijven, volgens de Stichting Lezen en Schrijven. Deze laaggeletterde mensen zijn niet in staat gedrukte of geschreven informatie te gebruiken en kunnen hierdoor minder goed functioneren in de samenleving, thuis en op het werk. Tweederde is van Nederlandse afkomst en eenderde is van buitenlandse afkomst.

Ook interne communicatie

Video kan ook bij de interne communicatie van grote betekenis zijn. Denk aan het gebruik van video bij opleidingen, kennisuitwisseling, projectondersteuning en natuurlijk organisatienieuws. Ook daarbij kan Videloket helpen door medewerkers met behulp van workshops te scholen in het zelf maken van video’s en het publiceren via het interne netwerk.

Webinars

Hoe kun je snel en eigentijds informatie en kennis overdragen? Dat kan via webinars. Dat is een live college via internet. Kijkers zien een live presentatie en kunnen vragen stellen via een chatmodule. Ook kunnen polls worden gehouden. Wij laten u graag zien het werkt.
meer info

Videocollectie

Speciaal voor gemeenten heeft Videoloket een serie kant en klare animaties gemaakt over producten en diensten van een gemeente.

Deze animaties hebben een lengte van 1 minuut en zijn speciaal gemaakt om burgers te helpen bij het begrijpen van de overheid. De animaties zijn eenvoudig te activeren via aan abonnement op Videoloket.

Workshops

Veel overheden worstelen met de vraag hoe ze video kunnen toepassen in de communicatie. Zowel extern als intern.

Om beter inzicht te krijgen in de mogelijkheden, kosten en toepassingen van video heeft Videoloket diverse basisworkshops ontwikkeld.
Ook kunnen in overleg workshops op maat worden ontwikkeld. Meer info

Reageren is gesloten.